27 maj 2022
19:00

Stenungsunds IF

Referat: Tjörns DFF - Stenungsunds IF

Stenungsund inledde bäst i fredagens match. Redan i andra minuten dribblade sig en anfallare igenom men Li Gollungberg var snabbt ute och avvärjde friläget. Minuten senare spelar sig SIF fram på högerkanten men skottet går över. Spelet jämnar successivt ut sig och det är kamp om initiaitivet över hela banan. I 13:e minuten kommer det ett fint anfall från oss. Bollen spelas mellan backlinje till innermitt och ut till Emma Andersson som slår ett fint inlägg men bollen når inte någon egen spelare i straffområdet. 2 minuter senare är Emma A framme igen och dribblar förbi back men inlägget blockeras till resultatlös hörna. Spelat böljar fram och tillbaka och halvvägs in i halvleken får Sara Ohlson ett läge till höger men skottet tar i stolpen och ut. SIF skapar ett läge några sekvenser senare när en fin passning når en fri spelare, men sista touchen blir för lång och i liten vinkel blir avslutet lätt att rädda för Li i målet.

I 30:e minuten kommer så SIF:s ledningsmål. Det är en situation vi ser ut att ha kontroll på men en tackling senare och på det en fin dribbling ger Shahd Shedhada bra läge och 0-1 sitter säkert. Efter målet kommer en händelserik 10-minutersperiod. I 34 minuten får Nathalie Bladh tag i bollen vid straffområdesgränsen, vänder upp och skjuter ett välplacerat skott mot högerstolpen, målvakten räddar, men Minna Romell är först på returen och trycker ditt kvitteringen till 1-1. Ytterligare två minuter senare slår Nicolina Carrwik en fin boll på djupet till en fri Minna men backen gör ett starkt hemjobb och får undan bollen. SIF svarar direkt, efter att vi missat en undanrensning, med ett friläge men Li i målet gör en mycket stark räddning. Halvleken slutar 1-1 och vi känner att vi har en bra chans att få med oss poäng och det ät ett taggat lag som går ut på planen inför andra halvlek.

SIF börjar återigen starkast och i första minuten är det nära. En boll lyfts över en back och blir till ett bra skottläge men Mikaela Jellstam sträcker ut och skottet blockeras till hörna. Spelat böljar fram och tillbaka och i 16:e minuten är vi nära igen, Emma A dribblar höger och inlägget tippas av målvakten via back strax utanför stolpen. Den efterföljande hörnan från Sara blir farlig, Nathalie kommer i en bra löpning mot bortre stolpen men bollen ändrar riktning precis innan hon når den.
Med 25 minuter spelade av andra halvleken är det SIF som skapar dubbla chanser där några fina inlägg är nära att nå medspelare i bra lägen. Ett friläge till vänster skapas också men Li är med på noterna och hinner före och räddar till inkast. Det skapas halvchanser åt båda hållen men Li agerar "libero" vid några tillfällen och hinner avvärja framför fötterna på bortalaget. I 36:e minuten kommer så det som ska bli den avgörande situationen i matchen. SIF får till ett fint anfall där Rebecka Sten får en passning till vänster, tittar upp och spelar in till en fristående Agnes Vinghamre som placerar bollen till 1-2 utan chans för Li i målet. Vi satsar allt på ett kort i slutminterna och lyfter bollarna in mot straffområdet och en riktigt vass chans uppstår. Ett inspel från höger dimper ner framför en fri Sara som i bra läge får halvträff på bollen och målvakten kan rädda. Matchen slutar 1-2 och Stenungsund kliver med det upp på en andraplats i tabellen.

Sammanfattningsvis en bra match där det var små marginaler där Stenungsund drog det längsta strået denna gång. Vi tar med oss att vi återigen gör en stark laginsats och jobbar vidare mot nästa match.
Matchens lirare blev Clara Nilsson i Stenungsund och Li Gollungberg i TDFF.

På Söndag är det dags för vårt lag i division 4 att möta Ödsmål på bortaplan kl 16.00.